Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Χρώματα και αρώματα... του Φθινοπώρου με γλυκό κυδώνι


Το πιο όμορφο και το πιο νόστιμο φρούτο του φθινοπώρου θεωρώ το κυδώνι.Το τρώμε με διαφόρους τρόπους όμως η βασική μας συνταγή είναι το γλυκό κουταλιού!


Καθαρίζουμε τα κυδώνια από τη φλούδα τους και με τον κατάλληλο τρίφτη τα κόβουμε λεπτά κομμάτια περίπου όπως τις πατάτες για το τηγάνι.


Για να μην μας μαυρίσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα καθαρισμένα κυδώνια με μπόλικο νερό και τα βράζουμε για 5 μόνο λεπτά. 1,5 κιλό καθαρισμένα και κομμένα κυδώνια και 5 ποτήρια νερό.
Αφού βράσουν για 5 μόνο λεπτά προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη και βράζουμε το γλυκό για 20-30 λεπτά.


Πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι και ένα κλαράκι αρμπαρόριζα για άρωμα.


Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και την επόμενη μέρα αν δεν έδεσε το σιρόπι το βράζουμε για λίγα ακόμη λεπτά και αφού προσθέσουμε ασπρισμένα αμύγδαλα .



Πριν κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος.

Μικρό μυστικό  Αν θέλουμε προσθέτουμε πριν κρυώσει μία κουταλιά γλυκόζη για να μην μας ζαχαρώσει το γλυκό αλλά και να έχει ωραίο γυαλιστερό χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου