Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Γλυκειά συνταγή της εποχής

Δίπλες μανιάτικες

Υλικά

1½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι ζάχαρη...


10 αυγά

½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια

λάδι για το τηγάνισμα

1 κιλό μέλι

Χονδροκομμένα καρύδια

Κανέλλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά τ' ασπράδια και προσθέταμε σε αυτά τους κρόκους κτυπημένους με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι.

Αφού ζυμώσουμε πολύ καλά το ζυμάρι, λαδώνοντας τα χέρια μας συχνά για να μην κολλάνε, αρχίζαμε ν' ανοίγουμε τα φύλλα με τον πλάστη ή με το ειδικό μηχάνημα. Τα φύλλα πρέπει να είναι λεπτά και να απλωθούν ένα-ένα σε επιφάνεια στρωμένη με ύφασμα για να μην κολλήσουν.

Για το τηγάνισμα, θα χρειαστούμε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι, με μπόλικο ελαιόλαδο. Η φωτιά μας θα πρέπει να είναι δυνατή. Κόβομε τα φύλλα της ζύμης, τετράγωνα κομμάτια 8Χ8cm περίπου ή λωρίδες και τα ψήνομε, διπλώνοντας τα σε διάφορα σχήματα.

Ένα-ένα κομμάτι που ψήνεται το βγάζομε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίζουν τα λάδια του.

Για το μέλωμα, ετοιμάζουμε σιρόπι από 1 κιλό μέλι + 3/4 ποτηριού νερό (να βράσουν 2').

Βουτάμε μια-μια τις δίπλες στο σιρόπι και τις βάζομε ξανά σε τρυπητό σκεύος να στραγγίσουν. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο καρύδι και κανέλλα.

dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου