Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Παραδοσιακή συνταγή λικέρ ροδιού

Ένα λικέρ ροδιού σκέτη καλοτυχία!

Αυτές τις μέρες
η συγκομιδή του ροδιού είναι στο αποκορύφωμά της. Λίγο ακόμα και τελειώνουμε. Μιλάω σε πρώτο πληθυντικό γιατί από 'φέτος είμαι και 'γω παραγωγός ροδιών και μάλιστα μιας από τις καλύτερες ποικιλίες, αυτής της Ερμιόνης. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να απολαύσουμε τον κόκκινο αναζωογονητικό χυμό του. Σήμερα θα σας δώσουμε μια συνταγή για παραδοσιακό λικέρ ροδιού (το αλιεύσαμε στο www.lovecooking.gr). Εις υγείαν σας!

Συστατικά συνταγής
2 φλιτζάνια σπόρους ροδιού
2 φλιτζάνισ κονιάκ
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Xυμός από μισό λεμόνι
1/3 φλιτζανιού νερό
4 ξυλαράκια κανέλας
10 γαρύφαλλα (μπαχαρικό)

Οδηγίες συνταγής
Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού σε μια κατσαρόλα μαζί με το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας, τα γαρύφαλλα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε ως την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια σουρώνουμε βάζοντας ανάμεσα στο υγρό και το σουρωτήρι χαρτί από φίλτρο καφέ για να μην περάσουν κομματάκια.

Επιμέλεια: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου