Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Σπιτικά λουκάνικα για να ξέρετε τι τρώτε!!

Ο μεζές της παρέας

Ο καιρός το θέλει, 
για όσους δεν νηστεύουν, να βρισκόμαστε οικογενειακά (και οικονομικά), μια στο ένα σπίτι και μια στο άλλο, να τρώμε κανένα μεζεδάκι και να πίνουμε το κρασάκι μας, να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Για σήμερα, λοιπόν, σας έχουμε, για να ενισχύσουμε την ιδέα των συναθροίσεων, σπιτικό λουκάνικο. Η συνταγή πανεύκολή, το αποτέλεσμα ιδιαίτερα απολαυστικό…

 Τι χρειαζόμαστε:
λιγότερο από 1/2 κ έντερο χοιρινό
1κ κιμά μοσχαρίσιο
1κ κιμά χοιρινό
2 ξερά κρεμμύδια
1,5 πράσο
1 πράσινη πιπεριά
1-2 πιπεριές Φλωρίνης
λίγο λάδι αν ο κιμάς δεν έχει λίπος

Μπαχαρικά
μπαχάρι
μοσχοκάρυδο
κύμινο
ρίγανη
πάπρικα γλυκιά
μπούκοβο
αλάτι – πιπέρι

Φτιάχνει 
3 κιλά

Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και τα αφήνουμε λίγο στην άκρη, μέσα σε λεκάνη με νερό, να μην στεγνώσουν.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα.
Ζυμώνουμε παρά πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και γεμίζουμε το έντερο, φτιάχνοντας μικρά ή μεγάλα λουκάνικα.
Πάντα δένουμε μια άκρη, γεμίζουμε καλά να μην έχει αέρα το έντερο, κόβουμε και δένουμε ξανά.
Όταν τελειώσουμε τα κρεμάμε έξω στον αέρα 1-2 ημέρες να στεγνώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα
Οι αναλογίες, βεβαία, στα υλικά μπορούν να αλλάξουν, αναλόγως τα γούστα σας, αν π.χ. τα θέλετε πιο καφτερά. Αν θέλετε κάνετε με κιμά κοτόπουλου αλλά θα γίνουν πιο στεγνά. Εγώ τα κάνω στο Κένγουντ, που έχει εξάρτημα. Όποιος δεν έχει μπορεί με το χωνί για λάδι, λίγο κουραστικό αλλά κάνει δουλεία. Αν σας μείνει έντερο πλυμένο, πάντα στην κατάψυξη για άλλη φορά.


Από: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου