Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Ελληνικοί Κολοκυθοκεφτέδες

Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

2 μεγάλα κολοκυθάκια, περασμένα σε μέτριο τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι, περασμένο μέτριο τρίφτη
1 αυγό
1 κουταλιά του γλυκού baking powder

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού φέτα τριμμένη
Αλεύρι όσο πάρει
Λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:


Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε με τα χέρια, να ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αρχίστε να προσθέτετε το αλεύρι λίγο-λίγο και να ζυμώνετε ταυτόχρονα τα υλικά. Βάζετε αλεύρι μέχρις ότου το μείγμα δεν είναι πολύ υγρό. Για να είσαστε σίγουροι αν χρειάζεται επιπλέον αλεύρι ή όχι πάρτε αρκετό μείγμα στο χέρι σας και πλάστε ένα μέτριο κεφτέ. Αν δεν κολλά στην παλάμη σας τότε είναι έτοιμο. Πλάστε το μείγμα σε ομοιόμορφους κεφτέδες.
Βάλτε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε να ζεσταθεί αρκετά σε δυνατή φωτιά. Τοποθετείτε αρκετούς κεφτέδες κάθε φορά στο τηγάνι αφήνοντας όμως αρκετό χώρο για το γύρισμα. Αφότου ροδοκοκκινίσουν στην μια πλευρά γυρίζετε τους και αφήστε να ψηθούν και από την άλλη. Αφαιρέστε και τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε ζεστούς με φρέσκο γιαούρτι και ρετσίνα.

Καλή Όρεξη!

xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου