Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα παραδοσιακή

Για να μπει καλά ο Νέος χρόνος!


Συγνώμη αλλά ξεχαστήκαμε,
πέρασαν τα Χριστούγεννα και φτάνει η Πρωτοχρονιά και σας αφήσαμε ακόμα με τη γαλοπούλα και τις δίπλες. Είναι και η καθημερινότητα του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ που μας τρώει το χρόνο, χωρίς να είναι αυτό δικαιολογία! Πάρτε, λοιπόν, έστω και την... ενδεκάτη ώρα μια συνταγή για βασιλόπιτα, που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο αυστηρούς λάτρεις της παράδοσης...


Υλικά
250 γραμμ. μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 βανίλια 2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση


1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη.

μερίδες 12

Χρόνος Προετοιμασίας:
10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά

argiro.gr

1 σχόλιο:

  1. Την φτάξαμε ήδη και δείχνει όμορφη. Για τη γεύση θα μιλήσουμε αύριο. Θέλουμε την κριτική σας στις συνταγές... Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή