Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Γλυκό τριαντάφυλλο μαγιάτικο


Περιγραφή
Ένα εξαιρετικό γλυκό κουταλιού, με έντονο χρώμα και ιδιαίτερη γεύση!
Τι χρειαζόμαστε:
·         100 gr. ροδοπέταλα από εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα
·         500 gr. ζάχαρη
·         200 gr. νερό
·         1 κουταλάκι του γλυκού ξινό
Πως το κάνουμε:
1.    Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα.
2.    Ζυγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα πλένουμε προσεκτικά ως εξής: τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλύνουμε, τα στραγγίζουμε.
3.    Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 1 λεπτό (μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει).
4.    Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το ξινό. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει ακόμη 6 λεπτά.
5.    Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
6.    Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο και στεγνό βαζάκι.

Ευδοκία Πατσιλινάκου: "Γλυκά κουταλιού σε αημένιο δίσκο και... λικέρ", εκδόσεις Προπομπός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου