Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Γαύρος πανέ


Υλικά
  • 1 κιλό γαύρος
  • 1 πακέτο φρυγανιές (όχι διπλό)
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ξεκοκκαλίζουμε το γαύρο. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει από τα πολλά υγρά. Χτυπάμε τα αυγά σε ομελέτα, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τις φρυγανιές στο μούλτι για να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε στο τηγάνι να ζεσταθεί το λάδι φροντίζοντας τη φωτιά να είναι χαμηλή. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ένα τα φιλέτα του γαύρου τα βουτάμε στο αλεύρι, κατόπιν στο μείγμα αυγού-γάλακτος και στο τέλος στην φρυγανιά. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου