Ιδανικό για ωμές σαλάτες, σούπες, φαγητά
Στο κέντρο του σπόρου
του σιταριού, βρίσκεται το φύτρο . Το φύτρο είναι το τμήμα του σπόρου στο οποίο οφείλεται η ανάπτυξη του βλαστού. Είναι η πηγή με πολλά θρεπτικά συστατικά (23 τον αριθμό) πρωτεΐνες βιταμίνες αφομοιώσιμα μεταλλικά άλατα ω-6 λιπαρά οξέα λίγες θερμίδες και λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά...
Το φύτρο του σιταριού μπορείτε να το αγοράσετε από πολλά καταστήματα , αλλά μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας. Η κατανάλωση του γίνεται σε ωμές σαλάτες, σούπες , σε φαγητά.
Για την καλλιέργεια του:
Πλένουμε καλά τους σπόρους με χλιαρό νερό και τους βάζουμε , κατά προτίμηση, σε γυάλινο δοχείο , τους σκεπάζουμε με νερό για 6 ώρες. Κατόπιν τους ξεπλένουμε και τους βάζουμε πάλι στο γυάλινο δοχείο , όπου τους ραντίζουμε 2 με 3 φορές την ημέρα και με αυτόν τον τρόπο θα βλαστήσουν περίπου σε 6 μέρες .Κατόπιν τους ξεπλένουμε πάλι καλά και είναι έτοιμα για κατανάλωση. Η κατανάλωση πρέπει να γίνει σε 3-4 μέρες το πολύ . Το φύτρο το διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο σκεπασμένο. Το δοχείο που φιλοξενεί τους σπόρους πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος.
Πηγή: diytv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου