Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Συνταγή για καλοφαγάδες

Φτερούγες κοτόπουλου με πατάτες φούρνου

Υλικά

600 γραμ. φτερούγες κοτόπουλου

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


νερό

10 πατάτες για φούρνο

1 κεσεδάκι γιαούρτι

2 κουτ. γλυκού κάρι

αλάτι

πιπέρι

ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

λίγο ελαιόλαδο

πάπρικα γλυκιά

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

για τις πατάτες

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

μουστάρδα

λίγο χυμό λεμονιού


Φτιάχνουμε τη μαρινάδα για τις φτερούγες ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και προσθέτουμε τις φτερούγες, τις οποίες έχουμε πλύνει και έχουμε περάσει από φωτιά για να καθαρίσουμε τυχόν τριχούλες. Tις ανακατεύουμε καλά, να πάει όλο το μείγμα στο κοτόπουλο και τις αφήνουμε στην μπασίνα μες στη μαρινάδα τουλάχιστον 5 ώρες ή καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ.

Oταν είναι να τις μαγειρέψουμε τις βγάζουμε απ' την μαρινάδα χωρίς να τις σκουπίσουμε και τις τοποθετούμε σ' ένα ταψί πασαλείβοντας τες με ελαιόλαδοκαι προσθέτουμε και λίγη από την μαρινάδα. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 20-30 λεπτά από κάθε μεριά (αυτό βέβαια εξαρτάται κι από το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος μας) κι όταν τις βγάλουμε θα πρέπει να έχουν ροδοκόκκινο χρώμα και μια τραγανή κρούστα που λιώνει στο στόμα!

Σ' ένα βαζάκι χτυπάμε για να ανακατευτούν καλά, ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και περιχύνουμε μ' αυτό τις πατάτες, τις οποίες έχουμε κόψει κυδωνάτες και έχουμε αλατοπιπερώσει και πασπαλίσει με ρίγανη. Συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι και τις βάζουμε κι αυτές στο φούρνο για 40 λεπτά με 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Σερβίρετε μαζί και αν θέλετε περιχύνετε τις φτερούγες με λίγη από την μαρινάδα.

nostimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου