Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Παστέλι με μυρωδικά, εύκολα και σπιτικά!


Το σουσάμι περιέχει περίπου 20% πρωτεΐνη, πλούσια σε θειούχα αμινοξέα. Περιέχει βιταμίνες, όπως B1, B2, B3, E. Επίσης περιέχει μικρή ποσότητα υδατανθράκων, έτσι, περιλαμβάνει ελάχιστη ποσότητα γλυκόζης και φρουκτόζης, ενώ το άμυλο απουσιάζει...


Το μέλι μία μοναδική ουσία με 182 στοιχεία, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι βιταμίνες, τα αμινοξέα, τα ένζυμα και τα μεταλλικά στοιχεία. Ο συνδυασμός αυτών των δύο συστατικών δημιουργούν ένα απολαυστικό snak, γεμάτο ενέργεια.

Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνοι σας με την ακόλουθη συνταγή: 
  • 400 γρ μέλι, 
  • 400 γρ σουσάμι 
  • ξύσμα λεμονιού. 
  • Προαιρετικά ξύσμα από μισό πορτοκάλι, λίγο κανέλα, λίγη λεβάντα τριμμένη, αμύγδαλα ή καρύδια.
Εκτέλεση… 
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το μέλι και το βάζουμε να βράσει στους 130˚C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι μαζί με όλα τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε και απλώνουμε σε χονδρό νάιλον ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης. Απλώνουμε και καλύπτουμε με ένα πλάστη, έτσι ώστε το παστέλι να έχει 1 εκ. πάχος. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία, ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.

Καλή σας απόλαυση! 
Πηγή: syntages.nets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου