Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μαρμελάδα ρόδι, η σπάνια

Αφού μου βγήκε το λάδι να τους καθαρίζω τα ρόδια για να φάνε τα τέκνα το απόγευμα, δοκίμασαν την πρώτη κουταλιά και μου είπαν ότι δεν τους άρεσε! Δεν ξέρω τι είναι αυτό που δεν τους άρεσε, ειλικρινά! Τι να κάνω τόσους σπόρους ροδιού; 

Σκέφτηκα να τους κάνω ποτό αλλά δεν είχα το απαιτούμενο αλκοόλ στο σπίτι και ως εκ τούτου αποφάσισα να κάνω το πιο απλό... μαρμελαδίτσα ροδιού! Δεν είχα ξανακάνει και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον!

Λίστα για ψώνια
1/2κιλό σπόροι ροδιού 
400γρ. ζάχαρη 
1 στικ κανέλας
2-3κσ. νερό
Βάζουμε τους ρουμπινένιους σπόρους σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και ελάχιστο νερό, 1-2κσ. Αρχίζουμε να σιγοβράζουμε τα υλικά μας ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μην κολλήσουν στο πάτο της κατσαρόλας.
Χρειάζεται υπομονή και συχνό ανακάτεμα, σε μέτρια προς σιγανή φωτιά. Όταν το δείτε και έχει πήξει, πιο αραιό από μέλι, το αλέθετε με το ραβδομπλέντερ αφού βγάλετε από μέσα το στικ κανέλας, φυσικά. Στη συνέχεια, το περνάτε από το σινουά ή από ένα σουρωτήρι πιέζοντας τα σπόρια με τον αβγοδάρτη να βγάλουν όλο το ζουμί τους και το φαγητό τους!
Τώρα έχετε μια μαρμελάδα ροδιού καθαρή κι απαλλαγμένη από κουκούτσια! Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και είστε έτοιμοι προς κατανάλωση. 
Αυτή η μαρμελάδα μου ταιριάζει πολύ για διακόσμηση γλυκών, όπως πανακότα ή cheesecake  και ως συστατικό σε vinaigrette. Δοκιμάστε το κι εσείς και θα εντυπωσιάσετε!
Καλή σας απόλαυση!
Φιλιά, Φωτεινούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου