Σημερα μάζεψα τα πρώτα ρόδια της χρονιάς και θέλησα να φτιάξω μια σαλάτα όπου να συναντιέται το υγιεινό με το γλυκόξινο και το καυτερό.
Ανακάτεψα λοιπόν:
1 τόνο κονσέρβα σε άλμη
1 φλ. τσ. σπόρια ροδιού
1 φλ. τσ. κόκκινα φασόλια κονσέρβα
1 φλ. τσ. καλαμπόκι γλυκό
1 ματσάκι γλυστρίδα (αντράκλα) ψιλοκομμένη
μερικές ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες
λίγο τουρσί κρίταμα ψιλοκομμένα
1 κουτ. σ. κάπαρη
μια πρέζα ρίγανη
μπούκοβο καυτερό (όσο αντέχω)
Και τα ανακάτεψα ρίχνοντας ελαιόλαδο και μηλόξυδο.
Βγήκαν δυο ικανοποιητικά πιάτα.
Η σαλάτα συνοδεύτηκε από κρητική τσικουδιά...
Συμβουλή: Το παν είναι η πρωτοβουλία και η φαντασία στις ποσότητες και στους συνδυασμούς υλικών...
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου