Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Πώς να φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα...


Τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει και αποζητούμε την σπιτική θαλπωρή, μόνοι ή με παρέα, σας ετοιμάσαμε μια πρόταση για ένα ιδανικό ρόφημα σοκολάτας...
Μετά από πολλές δοκιμές και απόπειρες, οι περισσότεροι έχουν καταλήξει ότι η πιο πρόσφορη μέθοδος παρασκευής της ζεστής σοκολάτας είναι η εξής: ανακατεύουμε την κομμένη σε κομματάκια σοκολάτα σε μια μικρή ποσότητα γάλακτος, μέχρι να δημιουργήσουμε μια «πάστα» κι έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Σε αντίθεση με άλλες συνταγές που επιμένουν στην προσθήκη του γάλακτος μια κι έξω, η μέθοδος των δύο σταδίων και καλύτερο αποτέλεσμα δίνει και μικρότερο κόπο απαιτεί.

Η τέλεια ζεστή σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι μια ξεχωριστή αγάπη σχεδόν για τον καθένα –θυμηθείτε ότι το μόνο που έχετε να χάσετε, αν την ερωτευτείτε και ξεπεράσετε τα όρια στην κατανάλωσή της, είναι η καλλίγραμμη μέση σας.
Ιδού λοιπόν η ιδανική συνταγή (για 2 άτομα):

450ml πλήρες γάλα
70g σοκολάτας με περιεκτικότητα 70% σε κακάο, καλά κομμένης ή και τριμμένης
30g καλής ποιότητας σοκολάτας γάλακτος, καλά κομμένης ή τριμμένης
75ml κρέμα γάλακτος
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ένα μυτάκι του κουταλιού αλάτι
Ζεστάνετε 150ml γάλα, σε κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και ανακατέψτε μέσα τη σοκολάτα. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει μες στο γάλα, κι έπειτα προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίστε να βράζετε, μέχρι το μείγμα να γίνει ζεστό (χωρίς όμως να βράσει) και στη συνέχεια προσθέστε την κανέλλα και το αλάτι. Δοκιμάστε, και όταν θεωρήσετε ότι είναι έτοιμο, σερβίρετε. Για ένα αφρώδες αποτέλεσμα, ανακατέψτε γρήγορα πριν το σερβίρισμα.
Δεν συμφωνείτε κι εσείς ότι η ζεστή σοκολάτα είναι ό,τι καλύτερο έχει μπει ποτέ σε κούπα;

Πηγή:  clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου