Σε συνεχή ενημέρωση παρακολουθείστε και την ηλεκτρονική μας εφημερίδα: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας - www.paratiritis-news.com

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Xωριάτικη συνταγή

Καγιανάς με ντομάτα
και Καλαματιανό λουκάνικο

Υλικά για 6 άτομα
8 αβγά
600 γραμ ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 κουτ σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 μικρή κουταλίτσα πελτέ
1 φλιτζ του καφέ Καλαματιανό ελαιόλαδο
350 γραμ Καλαματιανό λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
αλάτι, πιπέρι

Βήματα
1.Μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τις ροδέλες του λουκάνικου. Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.

2.Μέσα στο λάδι που τηγανίστηκε το λουκάνικο ρίχνετε το τριμμένο κρεμμυδάκι, το σοτάρετε για 1 λεπτό και ρίχνετε μέσα τις τριμμένες ντομάτες. Για το καλό χρώμα του καγιανά μας ρίξτε μέσα 1 κουταλίτσα πελτέ και ανακατεύτε. Αφήστε τη ντομάτα και το κρεμμύδι να μαγειρευτούν ήρεμα μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Ρίξτε πάλι στο τηγάνι τα λουκάνικα.

3.Κτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ αλατίζοντάς τα ελαφρά γιατί το λουκάνικο έχει ήδη αλάτι και ρίξτε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4.Αδειάστε τα μέσα στο τηγάνι. Αρχίστε να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αβγά να σφίξουν και σερβίρετε ζεστή την ομελέτα σε πιατέλα.

Το Καλαματιανό λουκάνικο είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά όλης της Ελλάδας. Αρωματίζεται με φλούδα πορτοκαλιού. Είναι πεντανόστιμο και πολύ θρεπτικό. Συνδυάζεται τέλεια με τον ντοματένιο καγιανά.
www.eliasmamalakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου